Şebekeden Bağımsız Enerji – Orion Solar

Şebekeden Bağımsız Enerji

Orion Solar şehir merkezerinden uzaklaştıkça artan enerji edinme maliyetlerine pratik ve ekonomik çözümler sunar. Doğa ile barışık yaşamak modern hayatın getirdiği kolaylıklardan uzaklaşmak demek değildir.

Orion Solar enerji çözümleri sayesinde TV, Buzdolabı, Mutfak Ekipmanları, Telefon, İnternet, Elektronik Güvenlik  gibi cihazları gün ve gece sürekli beslemenizi sağlar. Hayata sizi bağlar. 1500VA 12V sistemlerden 5000VA 48V sistemlere kadar bir çok çözümler sunar. Orion Smart Serisi power invertörlerde dahili ATS ( Otomatik şebeke , jeneratör, İnverter arası geçiş ) Fonksiyonu sayesinde Jeneratör ve akü enerjisi arasında hızlı geçiş kullanım konforunuzu artıracaktır ve gerilim dalgalanmalarının elektronik sistemlerinizi bozmasının önüne geçecektir. Orion Smart Serisi power invertörlerde MPPT Solar şarj özelliği jeneratörün kullanım miktarını düşürecektir.  Orion Smart Serisi power invertörlerde opsiyonel AC Tampon şarj özelliği akünüzün devamlı dolu olmasını sağlar.

Güneş enerjisi, sürekli bir enerji değildir. Hava şartlarına ve günün saatlerine göre üretimde değişiklik meydana gelmektedir. Tüketim ise üretimden tamamen bağımsız olup günün farklı saatlerine göre artmakta veya azalmaktadır. Güneş enerji üretiminin tüketimden fazla olduğu zamanlarda depolama teknikleri Orion Solar power inverter tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Desteklediği akülerden bazıları ve özelikleri aşağıdaki gibidir.

Lityum-iyon bazlı aküler %100’e yakın bir enerji depolama verimliliğine ve diğer akü teknolojilerine kıyasla en yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir. Lityum-iyon akülerin dezavantajları ise yüksek ilk yatırım maliyeti ve dengesiz , hassas çalışma limitleridir.

Kurşun Asit bazlı aküler (GEL, AGM, OPZV, OPSV vs.. )  en eski ve teknoloji bakımından en olgun akü çeşididir.. Düşük yatırım maliyeti, bütün tekrar şarj edilebilir aküler arasında en düşük self-deşarja sahip olması ve nispeten daha kolay bakımı gibi avantajları sayesinde birçok alandaki depolama sorununun çözülmesinde kurşun-asit aküler oldukça yüksek bir yoğunlukta kullanılmaktadır. Bu teknolojinin dezavantajları ise sınırlı çevrim ömrü, düşük ve yüksek ortam sıcaklıklarında azalan performans, derin deşarja karşı hassasiyet ve çevresel olarak zararlı kurşun bileşenini ve asit elektroliti bünyesinde barındırmasıdır.

Ba_01
Ba-02
Ba-03